Wasmachine

Er zijn veel verschillende soorten wasmachines op de markt. Denk aan energiezuinige wasmachines of stille wasmachines. Misschien ben je op zoek naar een kleine wasmachine of een wat grotere. Of wanneer je een wasmachine voor jou en je vriendin zoekt, of toch een wasmachine voor het hele gezin. We hebben alle wasmachines getest en laten je de wasmachine zien die het best bij jouw situatie past!

Wasmachine koophulp

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe wasmachine. Ieder huishouden heeft zo zijn eigen wensen. Het belangrijkste is dat goed nadenkt over het budget dat je beschikbaar hebt. Vervolgens is het verstandig om voor jezelf te bepalen welke eigenschappen van de wasmachine essentieel voor je zijn en welke eigenschappen wat minder belangrijk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt is de belangrijkste eigenschap van de wasmachine dat hij klein moet zijn. Wanneer je genoeg ruimte hebt en een laag energieverbruik wilt, kijk dan naar energiezuinige wasmachines. Let op de volgende eigenschappen wanneer je een nieuwe wasmachine wilt gaan kopen: 

  1. Het energielabel
  2. Het vulgewicht
  3. Het toerental
  4. Het geluidsniveau
  5. De waskwaliteit

Beste wasmachine

Hier vind je het overzicht met de beste wasmachines van 2020. We kunnen hierbij uiteraard geen rekening houden met specifieke wensen. Dit zijn de meest verkochte wasmachines van dit jaar. Kijk goed naar de opgesomde eigenschappen van de wasmachine. We hebben het energielabel, de aanbevolen gezinssamenstelling, het vulgewicht en het toerental opgesomd. Kies de machine die het beste bij jouw wensen past.

Wasmachine keuzehulp

Voor hoeveel mensen moet er gewassen worden?
Hoe energiezuinig moet de wasmachine zijn?
Hoe vaak doe je de was per week?

Energiezuinige wasmachine

Een energiezuinige wasmachine zorgt voor een lage jaarlijks energiebruik. Een energiezuinige wasmachine is goed voor het milieu en voor je portemonnee op de lange termijn. Op de korte termijn is het een duurdere investering, want de meeste wasmachines met een hoog energielabel zijn duurder in de aanschaf. De meeste wasmachines met een hoog energielabel gaan langer mee dan een vergelijkbare wasmachine met een lager energielabel. Mocht je een budget hebben wat het toelaat een duurdere wasmachine te kopen dan raden wij altijd aan: ga voor een duurdere energiezuinige wasmachine.

Wasmachine voor 1 persoon of stel

Een wasmachine voor 1 persoon of voor een stel is een kleinere wasmachine met een lager vulgewicht. Een wasmachine met een groter vulgewicht verbruikt meer energie, daarom raden we een kleinere wasmachine aan wanneer je in je eentje of wanneer je een stel bent. Een wasmachine voor 1 of 2 personen doet niet onder voor andere soorten wasmachines, hij wast alleen iets minder was. Dit doet hij voor een lagere energieverbruik waardoor je jaarlijks bespaart. Meestal is de wasmachine ook wat kleiner dan de varianten met een hoger vulgewicht.

Wasmachine voor 3 tot 4 personen

Een wasmachine voor 3 tot 4 personen is geschikt voor een klein gezin. Deze wasmachine heeft meestal een vulgewicht van rond de 8 tot 9 kilogram. Dit is een gemiddeld vulgewicht wat de meeste wasmachines hebben. Dit maakt het zo geschikt voor een gezin van 3 tot 4 personen. Mocht je willen besparen op je energiekosten kies dan voor een wasmachine met een hoog energielabel.

Wasmachine voor 5+ personen

Een wasmachine voor meer dan 5 personen is een wasmachine voor een groot gezin. Een wasmachine voor een groot gezin moet beschikken over een hoog vulgewicht, zodat er veel was tegelijk in de wasmachine past. Ook moet de bouwkwaliteit van de wasmachine hoog zijn. Een hoge bouwkwaliteit garandeert dat een wasmachine langer mee gaat. Een wasmachine voor een groot gezin zal veel wassen draaien en daarom is het niet verkeerd wanneer hij een hoog energielabel zou hebben. Zo bespaar je jaarlijks veel geld en zorg je voor het milieu.

Stille wasmachine

Een stille wasmachine is een wasmachine die weinig geluid maakt tijdens het centrifugeren. Het centrifugeren van de wasmachine zorgt voor het meeste lawaai. Een stille wasmachine is een wasmachine met een lage hoeveelheid dB tijdens het centrifugeren. Het wassen produceert bij vrijwel iedere wasmachine niet veel geluid, waardoor hier niet al te veel gelet op hoeft te worden. Wanneer je een stille wasmachine zoekt is het goed om te zoeken naar specifieke modellen die zijn ontwikkeld om erg stil te zijn. Wij hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Kleine wasmachine

Een kleine wasmachine is een wasmachine met een kleine afmeting en hierdoor ook een laag vulgewicht. De trommel van deze wasmachine is kleiner dan de trommel van andere wasmachines. Doordat een kleine wasmachine een kleinere afmeting heeft is er minder ruimte voor vuile was. Deze wasmaschine is perfect wanneer je een kleine ruimte hebt om de wasmachine in te plaatsen. Mocht je ook een wasdroger zoeken, dan kun je ook kiezen voor een was droogcombinatie.

Grote wasmachine

Een grote wasmachine is een wasmachine met een hoog vulgewicht en een grotere afmeting. Deze grote wasmachines hebben een vulgewicht van groter dan 10kg. Hierdoor past er meer was in de wasmachine. Deze wasmachines zijn geschikt voor grote gezinnen. Deze wasmachines zullen veelgebruikt worden, want je hebt een groot vulgewicht nodig. Let er daarom op dat je een energiezuinige wasmachine koopt. Een hoog toerental zorgt ervoor dat de was in een grote wasmachine droger wordt dan een wasmachine met een lager maximaal toerental.

Inhoudsopgave

x
Scroll Up